✓     De volgende werkdag verzonden

✓     Zaterdaglevering op afspraak

✓     Biologische wijnen

ONS VERHAAL

Nederlandse Wijnboer

Al sinds 1985 verkopen we exclusieve wijnen die nergens in Nederland verkrijgbaar zijn. Door de kleine wijnhuizen een kans te geven, kunnen we u unieke wijnen aanbieden. Wij worden enorm enthousiast van de wijnboeren die door passie specialist zijn. Bovendien vinden we het prachtig om die vakkennis, smaken en passie te delen.

De familie

 ”Door samen onze wijnen te proeven komen we tot kwaliteit”

Passie voor wijn zit in de familie. Samen proeven we altijd onze nieuwe wijnen, zodat we kwaliteit kunnen leveren. Onze familie bestaat uit broers, zussen, vrienden en kennissen. Door ons grote netwerk, kennen we heerlijke wijnen die gemaakt worden door kleinere wijnboeren. Zo houden we onze wijnen uniek en exclusief. Dat maakt ons net even ietsje anders en daar is onze hobby voor wijn ooit begonnen.

De Allereerste wijngaard

”In 1993 zijn we ook zelf wijn gaan maken, onze wijngaarden liggen in Nizas, Frankrijk”

Na 5 jaar zwerven van Californië naar Arles door de heuvels van Aix en Cassis, zette Walter in 1993 zijn tas neer in Nizas, waar een managers zetel van 75 hectare op hem stond te wachten. Parallel met zijn werk als manager verwierf hij in ’93 zijn eerste perceel wijnstokken beplant met Cabernet. Een warm terroir die de naam Cisso draagt, onze eerste Cuvee.

Biologische wijnen

”Door diversiteit en droogte is spuiten tegen schimmels niet nodig”

Het klimaat in de regio Languedoc is bijzonder geschikt voor landbouw. De Languedoc is een hele droge regio waar schimmels vanwege het gebrek aan water vrijwel kansloos zijn. Spuiten tegen schimmels wat bij andere biologische wijnen in noordelijke gelegen regio’s wel mag is dus ook niet nodig. De druif is van origine een woestijnplant en dus heel geschikt voor droge hete zomers. Echter ligt de opbrengst per hectare wel lager in droge regio’s dan in de buurt van waterrijke regio’s.

Wijnboer in Frankrijk

”Onze wijngaarden zijn onderdeel van de natuur.”

Onze wijngaarden liggen in of vlakbij het Parc Regional du Haut Languedoc, een groot natuurgebied in het zuiden van Frankrijk. Wijnstokken worden hier geplant op een manier die er voor zorgt dat ze deel uitmaken van de natuur. Monocultuur is niet toegestaan. In de praktijk betekent dit dat er dus kleine perceeltjes met wijnstokken bebouwd mogen worden. Dan blijft de flora en fauna in de natuur divers genoeg en blijft de biodiversiteit in stand. Daarnaast voorkomt de diversiteit rond de wijngaarden dat ziektes zich snel kunnen verspreiden, wat wel het geval is als er sprake is van een monocultuur.